örökletes

2011.03.02. 16:58

családunkban örökletes a hajlam a hipochondriára és az önsajnálatra.
én ezt már tökélyre fejlesztettem. pár nap letargia alatt sikeresen létrehozok magamnak egy minimum 1 hetes, makacs kórságot. ezzel baj nem is lenne, ha idő közben nem változtam volna meg. a letargia kezelésére még mindig ezt a módszert alkalmazom önkéntelenül is, viszont már nem bírok ki tétlenül több napot úgy mint pár éve, amikor élvezettel zártam magamra az ajtót, hogy sebeim szertartásszerű nyalogatása közben senki se zavarjon meg.

újabban vergődök. ha szellem nem bírja az életet, idegek felmondják a szolgálatot, test lebetegszik. szellem más kiutat keresne, elmerülne valami üdítően mély témában, hátrahagyva saját gondjait. de a test nem enged, makacsul ragaszkodik a kórhoz ami gyötri, gyötörje csak, elvégre szenvedni jó. ezt látja itthon, ezt látja az utcán, ezt látja ebben az országban, benne van a génjeiben.
eközben lélek kutyául érzi magát és rettentően szenved, szenved az állandó kettősségtől, az állandó visszahúzó erőktől, lassan darabjaira szakad. menekülne.
 

Én meg csak ül itt és vár valami jelre, hogy merre s hogyan tovább. oly annyira várja azt az átkozott jelet, oly annyira igyekszik belelátni a jövőbe, meglátni a helyes utat, hogy nem veszi észre Isten ujjának finom böködését, hogy hé, te idióta, vedd már észre, fogd már fel, hallgass már az érzéseidre, annál tisztább és érthetőbb jelet úgysem tudok számodra küldeni, talán csak akkor ha prófétát élesztenék hirtelen, aki a képedbe vágja, a szádba rágja azt, amit magadtól is észrevennél, ha nem törtetnél előre céltalanul a semmibe, mint Kierkegaard törpéje, aki a megszökött királylányt keresve felkapta hétmérföldes csizmáját és egy lépéssel túlhaladt rajta.

csendben figyeld a jelet.

 

 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://pokbibi.blog.hu/api/trackback/id/tr972704667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2011.03.06. 14:59:19

Az utolsó bekezdés több szempontból is érdekes, még jó, hogy nem valami nihilista/marxista/feminista stb. irányzat ragadott magával ennyire :)

pokbibi · http://pokbibi.blog.hu 2011.03.07. 08:40:54

@Ghery88: ki tudja milyen jelet kapok...
pontosabban mit fogok fel jelként.
bár jelenleg Kierkegaard általi agymosáson veszek részt és nagyon úgy tűnik, hogy annyira lefoglalja az agyamat, hogy még egy rohadt sörözés alkalmával sem tudok érdemlegesen másról beszélni.

gyönyörű zombi · http://izzyfox.blog.hu 2011.04.08. 10:24:02

Látom neked is tapétaváltás kéne.
Én már a költözésen gondolkodom... :)
Egyébként ne aggódj, az utóbbi időben én is "szertartásszerűen" zárom magamra az ajtót és megfosztom magam minden lehetséges élménytől, ami akár még örömet is okozhatna megszokott letargiámban...

pokbibi · http://pokbibi.blog.hu 2011.04.09. 11:06:35

@gyönyörű zombi: én másik bolygóra akarok költözni. ki sem kell mozdulnom az utcára ahhoz, hogy mindenféle idióta állatok elcsesszék az amúgy kellemesen csendes napomat. külföldiek. tehát még másik országban sem lenne jobb a helyzet...
or teszek magasról az egészre és örömmel fogadom az új helyzetet, melyben minden áldott nap elküldhetek angolul a picsába emberkéket, így is gyakorolván a nyelvet.
süti beállítások módosítása